Iedereen is uniek, ook jij!

  

Al ruim 30 jaar ben ik werkzaam als docent in het onderwijs met zowel ervaring in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. 

 

In het jaar 1989 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht. 
Met al mijn creativiteit en interesse in mensen heb ik mijn passie gevonden in het onderwijs.                                              
Gedurende mijn carrière in het basisonderwijs, kunstonderwijs en voortgezet onderwijs, als dirigent en daarbij ook als moeder van drie prachtige kinderen heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en jongeren en hun systeem. 

 

Ik heb ook diverse cursussen gevolgd zoals hoogbegaafdheid, omgaan met moeilijke groepen, differentiatie en meidenvenijn.

Echter wilde ik nog meer betekenen voor kinderen, jongeren en hun opvoeders. Ik merk
dat veel jongeren en hun opvoeders met name de puberteit en adolescentieperiode als een moeilijke en heftige fase ervaren in hun leven.
In 2016 behaalde ik mijn post HBO diploma jongerencoach bij BGL, in juni 2018 mijn post HBO diploma tot kind- en jeugdtherapeut, en in december 2018 psychosociale- en medische basiskennis.

Mijn werkwijze is gebaseerd op de volgende pijlers:
1. Oplossingsgericht werken: Veranderingen op een positieve manier benaderen, die aansluit bij de cliënt zelf. Een kleine stap in de goede richting is vaak voldoende om een proces van grote verandering in gang te zetten. Ieder mens is uniek.

2. Systeemgericht werken: Een mens kan niet los gezien worden van zijn systeem  (het gezin, de klas, de groep, het team enz.)  Er wordt ook aandacht besteed aan de invloed van het systeem en de interactie tussen de leden van het systeem.

3. Diversiteit: Het gaat hier zowel om zichtbare zaken zoals sekse, huidskleur en leeftijd als om minder zichtbare zaken zoals culturele en sociale achtergrond, competenties, wensen en behoeften. Ieder mens beschikt over een unieke combinatie van kenmerken.

4. NLP: Dit is een verzameling krachtige technieken waarmee we niet alleen de kwaliteit van onze communicatie kunnen verbeteren, maar ook ons gedragsrepertoire kunnen verruimen.
Een belangrijke aanname in het model is dat er altijd een andere keuze is en er meer wegen zijn die naar Rome leiden.

5. Geweldloze communicatie: In ons dagelijks leven gebruiken we vaak uitdrukkingen die nodeloos beschuldigend zijn.
Het kan ook anders: helder, direct en met respect voor alle betrokkenen. We spreken hier van geweldloos communiceren.

 

Het is mijn passie mensen te helpen om weer grip te krijgen op  hun leven. Mijn overtuiging is dan ook dat ieder mens in staat is mits onder goede begeleiding, beter passende keuzes te maken. Ik ben  er om jou te ondersteunen en met je mee te kijken naar jouw probleem. De gesprekken zijn vertrouwelijk. 

Het doel is om samen te kijken naar wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en hoe je deze kwaliteiten om kunt zetten in een voor jou, goed voelende richting.


Hoe mooi is het dan ook om samen het doel te bereiken!